Tager du din hund på ferie? Her er 3 tips

En ældre undersøgelse fra 2000 siger, at der dengang var omtrent 450,000 danske husstande med hunde. Der er som bekendt gået 20 år siden denne undersøgelse, så mon ikke der i skrivende stund er kommet langt flere til klubben. Og netop mange af de danske hundeejere vælger i disse år at tage deres hund/hunde med sig på ferie.

Men hvordan får man egentligt den mest hundevenlige ferie?

1. Er feriestedet hundevenligt?

Det allerførste du skal undersøge inden du booker din ferie er naturligvis om feriestedet er hundevenligt. Og her tænkes der især på feriestedets fysiske størrelse. Er der med andre ord plads nok indenfor – og ikke mindst udenfor – til din hunderaces behov?

Desuden skal du også altid stile efter et hyggeligt og roligt sted, hvor du ved din hund vil føle sig hjemme. Du får nemlig en langt gladere hund ud af det, hvis omgivelserne ikke er stressende.

2. Planlæg din bilrejse

Hvis I skal på bilferie med hunden, så er det absolut vigtigt at bilrejsen planlægges grundigt i forvejen. Og her tænkes der især på selve din hunds oppakning. Sørg derfor for at pakke alt fra hundens vandskål, yndlingslegetøj, hundekurv og eventuel hunderampe med i bilen – og husk altid at sørge for rigeligt med pauser undervejs, så hunden kan få lidt luft og motion.

3. Husk vaccinationerne og hundepasset fra din lokale dyrlæge

Hvis du skal til udlandet med din hund, så er det også vigtigt at du er sikker på at din hund har de korrekte vaccinationer (især rabies). Desuden kræver rejser indenfor EU også det såkaldte hundepas, der er et ID-mærke med chip der kan identificere hunden.

Afslutningsvist kan du finde flere gode råd og nyttige tips hos https://bullerbox.dk/artikler/ indenfor en bred vifte af hunderelaterede emner.