Skiferie til mindre destinationer

Hos danskerne er de mest kendte skilande Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien. Det er destinationerne som vi tager til igen og igen grundet super gode forhold på pisterne og uden for pisterne, i form at butik, restaurant og andre aktiviteter.

Der findes dog andre lande som man kan kigge hen mod, hvis man søger andre lande at besøge på ski. Tjekkiet er et godt bud på en god destination, det mest kendte område i Tjekkiet er Spindleruv Mlyn. Det gode ved Tjekkiet er at det er utroligt billigt at bo der, liftkortet koster langt under prisen for et liftkort i nogle af de overnævnte lande. Du kan få en øl for 20 kr, du kan spise på en restaurant for omkring 70-100 inkl drikkelse.

Bulgarien er ikke kun kendt for Sunny Beach, sommer og sol. De har faktisk også nogle fine skiforhold i området som hedder Bansko. Det gode ved Bulgarien er også at man kan flyve dertil for billige penge, så man skal ikke side 15 timer i en bil, men omkring 5.5 time i fly. Det er billigt at spise ud, liftkoret koster omkring 1000 kr, og bolig kan du få til rigtig billige penge.

Hvorfor skal man vælge mindre destinationer

Det kan være grundet budget, det kan også være grundet niveau eller man har lyst til at prøve noget nyt af. På mindre destinationer kan nemmere spise ude hverdag – hvis ikke budgettet er til at spise ude i Val Thorens, hvor det hurtigt koster 150 pr måltid. I De her lande hvor økonomien ikke er den bedst og valutaen er lav, der kan man altså virkelig få noget for pengene. Jeg vil dog komme med en anbefaling, man skal passe lidt ekstra på sine ting på disse destinationer, tager du på afterski, så lad hver med at komme op og toppes med de forkerte – der er ikke store vagter som man oplever det på de store skidestinationer.