Du bør sove godt, når du er på ferie

Søvn er måske ikke det, man først tænker over, når man skal på ferie. Men faktisk har søvnen en stor indflydelse på oplevelsen. Hele ferien kan blive ødelagt, hvis man ikke kan sove, og det er ikke noget, du har lyst til at prøve. Derfor er det vigtigt, at du kan sove ordentligt på din ferie.

Derfor er søvn vigtigt

Søvn er vigtigt, fordi det er en af vores grundbehov. Vi har brug for søvn, ligesom vi har brug for at trække vejret, at spise og at drikke. Selvom en ferie er meget anderledes end vores hverdag, har vi altså stadig brug for de ting. Det er især vigtigt at sove godt på ferien, fordi der er så mange nye ting, man gerne vil opleve og huske. Det er søvnen en stor del af, og det er ikke noget, der skal undervurderes.

Dette sker under søvnen

Selvom du ikke selv er ved bevidsthed, når du sover, arbejder hjernen stadigvæk. Alle de ting, du har set, læst, hørt og oplevet i løbet af dagen, er ved at blive behandlet af hjernen og puttet ind i det lager, hvor du har alle dine andre oplysninger om verden. Måske har du prøvet før, at du har tænkt på én ting eller beskæftiget dig med én aktivitet på en hel dag, og så har du drømt om det den følgende nat. De drømme, selvom de sjældent giver mening, kan ses som et lille, forvirrende indblik ind i den proces, hvor hjernen gennemgår din dag.

Oplev din ferie

Sover du ikke nok, får hjernen ikke tid nok til at kigge på dagens oplysninger, og så bliver den dårligere til at tage imod nye. Det er især ærgerligt på ferier, da det er her, du gerne vil opleve en masse nye ting. Hvad kan du gøre for at sikre, at du kan sove ordentligt på din ferie? Vær træt, når du går i seng, og sov i en seng, der er god for dig. Du kan se, hvilke senge, der er gode, på Sengeguruen.dk. Søvn er ikke et valg; det skal være en prioritet.

Gå træt i seng

Søvn er vitalt for din daglige funktion, både i hverdagen og på ferie. Du har brug for søvn, ellers kan du blive irritabel, din krop vil være træt, og din hjerne vil ikke kunne følge med til alle de fede ting, du ellers gerne vil se på din rejse. Søvn giver dig energi, og det har du altid brug for; også når du er på ferie.