Sådan indretter du dit kollegieværelse med en trekvartseng og andre smarte møbler

Man har ikke særlig meget plads, hvis man bor på et kollegieværelse. Derfor skal man tænke sig godt om, når man indretter det.

 

Trekvartseng – den perfekte størrelse seng

Et af rummets vigtigste elementer: Sengen, kommer man ikke uden om. Her kan det være svært at vælge den rigtige størrelse. En enmandsseng er meget lille, og det kan godt være, det er rart med pladsen, men det er af lige så stor vigtighed, at man har en seng, man føler, man kan vende sig rundt i. Derfor er en trekvartseng ofte det perfekte sengevalg, når man bor på et kollegie værelse. Let mere om trekvartsenge på denne artikel.

 

Bordet – god siddeplads

Hvis du bor på kollegieværelse, så er det nok fordi, du er studerende. Derfor er det smart, hvis du har et sted, hvor du kan sidde at studere. Det gør man bedst ved et bord, og her kan det igen være smart at tænke nogle praktiske scenarier ind i valget. Hvis du gerne vil have et bord, du både kan sidde og studere ved, men samtidig også gerne vil have plads til, at der kan komme folk på besøg og sidde ved bordet, så skal du have et bord, der kan slås ud til at blive større. Dem kan man heldigvis nemt finde.

 

Opbevaring til det lille rum

Hvis der er noget, der er af stor vigtighed, når det kommer til et lille værelse, så er det opbevaring. Du kan hjælpe dig selv på vej med god opbevaring ved at købe bedrollers, der kan placeres under din seng. Her er det igen smart, hvis du har en trekvartseng, for en lidt større seng betyder lidt mere opbevaring. Du kan også sætte hylder op – for det smarte ved hylder er, at de ikke optager gulvplads, og du kan med fordel købe nogle pæne kasser, som du kan bruge som opbevaring, helt uden at tage plads fra gulvet.

 

Tøjskab – tænk praktisk

Du skal selvfølgelig også have et sted, hvor du kan opbevare dit tøj. Her kan det være smart at få et skab, der er lidt højt og tyndt, for mens du har masser af plads op mod loftet, så du har ikke særlig meget gulvplads.

 

Pynt – ikke for meget

De fleste kan nok godt lide, at der er lidt pynt på værelse. Men vær forsigtig når du har et kollegieværelse: Her kan der hurtigt komme til at se rodet ud, hvis der er alt for mange pynteting. Forsøg at holde det nogenlunde simpelt.