Californien og Buenos Aires: De mest oplevelsesrige storbydestinationer

Når man snakker storbyer ud over det sædvanlige, så er det tit den nordlige halvkugle som kommer på tale. Byer som Paris, New York, Tokyo og Shanghai løber tit af med titlerne som de bedste storbyer at opleve. Men den sydlige halvkugle har også masser at byde på, Blandt andet Argentinas underskønne hovedstad Buenos Aires.

Argentinas perle

Buenos Aires kan noget, som de stilede, kølige nordlige glas-og-stål-byer ikke formår. Her finder vi liv, fest og farver ud over det sædvanlige, og man kan nærmest mærke kulturen og stemningen pulsere igennem kroppen.

Byen blev grundlagt i 1500-tallet og er Argentinas største by. Navnet Buenos Aires betyder egentlig ‘god vind’, og god vind skal du nok få på din ferie, for her er masser at opleve.

Besøg den ældste bydel San Telmo, som er centrum for kunsten, eller tag et smut på kirkegården La Recoleta, som er fyldt af storslåede mausoleer og smukke statuer. Køb en billet til Teatro Colón, et af Buenos Aires’ vigtigste vartegn, og nyd både den smukke arkitektur og de fantastiske forestillinger, operaen sætter op.

Når mørket falder på, så husk, at Buenos Aires er tangoens fødested. Find den nærmeste natklub og lad dig forføre af de rytmiske toner af ægte sydamerikansk musik, og dans natten væk sammen med de lokale.

Californiens hotspots

Når alt det er sagt, så kan den nordlige halvkugle også noget. Tag fx den amerikanske delstat Californien, der byder på storbyer, som er alt andet en kolde og kedelige.

Tag til englenes by, Los Angeles, som er USAs næststørste by efter New York. Byen har noget for enhver smag. Besøg Hollywood, hvor stjernerne holder til, og tag op til skiltet, alle kender, eller gå i tur på The Walk Of Fame. Tag på en dag med sjov og spas ikke så langt fra byen i Disneyland og lad børn og barnlige sjæle få en oplevelse for livet. Når det er tid til afslapning, så er det heldigt, at der kun er en kort tur til stranden og havet.

Besøg også storbyerne San Francisco eller Sacramento, som ligger lidt længere mod nord i Californien. Byerne er mindre overrendt af turister, men har stadig en masse oplevelser at byde på.

Oplev fx den berømte bro Golden Gate Bridge i San Francisco eller besøg det berygtede fængsel Alcatraz.

I delstatshovedstaden Sacramento kan du besøge jernbanemuseet, Californiens parlaments museum eller gå på opdagelse blandt de gamle bygninger, som er yderst velbevarede i den gamle bydel af Sacramento.