6 steder i Danmark der ligner noget fra et andet land

Danmark er på mange måder et flot land, men også et kedeligt land ifølge mange. Hvis man sammenligner Danmark med eksempelvis Canada, USA, Spanien, Grønland eller sågar vores skandinaviske nabo Norge – så er Danmark ikke så prangende endda.

 

Mange ved det ikke, men der findes nogle steder i Danmark der er så smukke, at man skulle tro, at man rent faktisk var i et andet land.

 

Grenen i Skagen

Hvis man kigger på et kort over Danmark, så vil grenen være spidsen af Jylland. Det er stedet for havet Kattegat mødes med havet Skagerrak. Det er fantastisk imponerende, at se bølgerne slå mod hinanden. Strømmen i havene ved Grenen er ekstrem stærk – så derfor er det forbudt at bade her. Helt sikkert et sted der er værd, at besøge.

 

Møns klint

Møns klint ligger 128 meter over havets overflade. Kystlinjen rækker 7 kilometer og der findes omkring 20 vilde orkideer i området. Det er en helt unik natur der er omkring Møns Klint.

 

Råbjerg mile

Råbjerg mile bliver af mange betragtet som værende Danmarks ørken. Den måler ca. 1 km2 – hvilket vil sige, at den er 1000 meter lang og 1000 meter bred – altså én kilometer på hver side. Det højeste punkt på Råbjerg mile rækker 40 meter over havets overflade.

 

Knudeklint

På Mors finder man Knudeklint. Knudeklint er et massivt stykke historie og er på vej mod verdensnaturarv. På nuværende tidspunkt er Knudeklint på UNESCOs liste over unikke naturseværdigheder – hvilket er meget stort.

 

Storeknøs

Apropos Canada og deres fantastiske natur, så er Storeknøs nok det tætteste vi kommer på et sådan udsyn i Danmark. Dets helt unikke og fantastiske udsigt gør det til ét af Danmarks smukkeste steder. Ruten til Storeknøs kan tilgås via fod. Man kan tage en svær rute dertil eller en lidt nemmere rute. Uanset hvad så vil man få en fantastisk oplevelse når man når frem.

 

Svanninge Bakker, De Fynske Alper

En helt fantastisk og unik naturoplevelse som skal ses på tætteste hold. Her vil du få vibrationer fra vikingetiden.

 

Danmark er på mange måder et land der er meget flad. Vi har ikke store bjerge og kæmpe skove. Men hvis man kigger godt efter og leder efter de små guldklumper vi har, så vil man opdage, at Danmark måske ikke er så kedelig som man måske går og tror.

 

Der findes mange dejlige naturseværdigheder og steder i Danmark og disse burde blive fremhævet mere.